Vrolijk – een eenvoudig beeldje waarin meerdere elementen verwerkt zijn.

Van “Onschuldig” over “Speels”, zelfs naar het “Kindse” toe.

Vandaar ook de titel vrolijk, een mooie vertaling van de onbevangenheid, de zorgeloosheid en het enthousiasme die erachter schuilen.

Dit is het allereerste werkje dat ik maakte op mezelf (buiten de cursus). Dit beeldje is volledig elektrisch gelast en werd gemaakt naar aanleiding van de 70e verjaardag van mijn mama.

De inspiratie voor dit werk is ontsproten uit een beeld dat ik zag tijdens een vakantie in het zuiden van Frankrijk. De vorm associeerde ik met een dansende ballerina.

De speelsheid, de vrolijkheid, de onbevangenheid en de kinderlijke onbezorgdheid symboliseren het mooie in het leven. Een symboliek die ook in het ouderlijke huis hoog in het vaandel wordt gedragen, waar het beeldje dus perfect op z’n plaats staat.

Het stuk is volledig opgebouwd met rond ijzer van 6mm waar nog een stukje herkenbaar van is gelaten in de rugzijde van het beeld. Je zal trouwens merken dat ik in elk stuk dat ik maak op zijn minst 1 stukje van het basismateriaal zichtbaar houd. Niet opvallend en steeds passend in het geheel maar wel herkenbaar.

Door het feit dat het enkel met de elektrische laspost gemaakt werd, komt er bij dergelijke manier van werken veel vijl-, schuur- en slijpwerk kijken. Ook wat ‘geluk’ speelt zeker mee in de manier hoe een las zicht zet om een bepaalde vorm te krijgen.

Vooral de kleine details (vb. handen) vergen bij het gebruik van enkel de elektrische laspost veel aandacht. Het vraagt dan ook wat geduld alvorens het juiste resultaat bereikt wordt.